Röviden a disc golfról

A disc golf a korong sportok családjába tartozó szabadidős tevékenység, ahol a játék célja az, hogy minél kevesebb dobásból találjunk el egy célpontot. Ez a célpont általában egy láncos kosár, de kosár híján mindenféle tereptárgy alkalmas lehet a célra.

A játék már az első alkalommal élvezhető, és a fejlődés minden egyes kör után biztosított. Ahhoz, hogy az ember elkezdjen játszani nem kell semmi más, csak egy 2-3 korongból álló készlet, az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözet, és egy pálya.

Alapvető szabályok

- Tiszteld a természetet és a park látogatóit! Figyelj arra, hogy ne hagyj magad után szemetet, a dobásoddal ne veszélyeztesd a járókelőket és a játékos társaidat! Ők is kikapcsolódni jöttek ide.
- Mielőt dobsz, győződj meg róla, hogy semmilyen élőlény nem áll a dobásod útjában!
- A játék célja, hogy a kezdő dobóponttól minél kevesebb dobással eltaláld a célpontot, a láncokból álló kosarat. Találatnak csak az minősül, ha a korong a láncok között, vagy a kosár alján nyugszik.
- Egyszerre csak egy játékos dobhat. Mindig az a játékos következik, akinek az eldobott korongja legmesszebb fekszik a célponttól, függetlenül attól, hogy hány dobásból jutott oda. A kezdődobást az a játékos kezdi, aki az előző célpontot a legkevesebb dobásból találta el.
- Az eldobott korongot mindig ugyanonnan kell tovább dobni, ahol az földet ért.
- Miután mindegyik játékos eltalálta a célpontot, összeszámolják, hogy hány dobásra volt szükségük ehhez, majd tovább haladnak a következő kezdőponthoz, és így tovább. Az egész játékot az a játékos nyeri, akinek összesen legkevesebb dobás kellett a célpontok eltalálásához.

Pályák

Jelenleg Magyarországon három területen van lehetőség disc golf sportot űzni. A lenti pályák egyike sem fix, ezért aki disc golfozni szeretne, a pályák használata kapcsán Dylannel kell felvennie a kapcsolatot a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.

- Orczy kert, Budapest
- Hajógyári-sziget, Budapest (Óbudai sziget)
- Kastélypark, Tóalmás

További információk

A sportágról és hazai művelőiről a www.disc-golf.hu oldalon érhetőek el a legnaprakészebb információk.