Hírek

Lezajlott a Junior, Női és Open Terem OB

MFSZ_-_Terem_OB_2012_-_indexFebruár utolsó hétvégéjén két helyszínen zajlott a hazai terem ultimate országos bajnokság, melynek ezúttal három kategóriája is volt, hiszen az open csapatok mellett a női és junior alakulatok is megmérkőztek egymással. A kilenccsapatos open kategóriát a FreeBees nyerte, a női mezőnyben a CC Catch ért fel a dobogó legfelső fokára, míg a junioroknál a Purple Jam végzett az élen.

Bővebben...

 

Megjelent a SOTG pontozás segédanyaga

A 2011-es ultimate országos bajnokságok szervezése és lebonyolítása során tüzetes vizsgálat alá vetettük a csapatok által leadott spirit of the game (SOTG) értékeléseket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csapatok pontozási szokásai eléggé eltérő mintákat követnek, ami egyrészt torzításokat visz a rendszerbe, így nem feltétlenül a játék szellemiségének leginkább megfelelő csapathoz kerül a spirit díj, másrészt arra utal, hogy a SOTG pontozás alapelvei nem minden csapat számára egyértelműek.

Bővebben...

 

Ultimate kézikönyvek magyarul

A Magyar Frizbi Szovetseg ultimate szakága meghirdette a 2012-es esztendő központi témáját, amely "Az utánpótlás éve" nevet kapta. A kezdeményezés célja, hogy segítsük az új alakulatok létrejöttét, elősegítsük a már meglevő, de még amatőr vagy kezdő szinten levő csapatok fejlődését, és megtegyük az első lépéseket a tudatos utánpótlás nevelés irányába.

Bővebben...

 

Kezdődik az Ultimate szezon!

Hétvégén veszi kezdetét Magyarországon a 2012-es Ultimate szezon! Nyíradony és Debrecen ad otthont a Terem Országos Bajnokságnak február 25-én és 26-án.

Bővebben...

 

Magyar Ultimate válogatott a maribori EB-n

A Magyar Koed Válogatott Európa Bajnokságon való szerepléséről szóló beszámolókat most már a frizbi.hu-n is olvashatjátok az alábbi oldalon.
 
További cikkeink...