Hírek

  Módosuló szabályok

  A WFDF ultimate szabályokkal foglalkozó albizottsága év elején felülvizsgálta a szabálykönyv mellékletének néhány pontját, és február elsejétől hatályba is léptette az új verziót. A változtatások a melléklet A részét érintik, és elsősorban az egyszerűsítést célozzák. A módosult pontokat (A1 és A4) kiemeléssel jeleztük a szabálykönyv magyar változatában (20. és 21. oldal).

  Bővebben...

   

  Grazba készül a Purple Jam

  MFSZ_-_junior_kepek_6_-_index2012. március 17-18-án kerül megrendezésre a gráci nemzetközi junior terem ultimate torna, melyre idén tíz csapat adta le jelentkezését, közöttük a Purple Jam is. A Vladár Mariann vezette frizbiseknek ez lesz életük első egész hétvégés tornája. Szurkolunk a kicsiknek, és reméljük jó élémenyekkel és sok-sok tapasztalattal térnek majd haza a túráról.

  Bővebben...

   

  Lezajlott a Junior, Női és Open Terem OB

  MFSZ_-_Terem_OB_2012_-_indexFebruár utolsó hétvégéjén két helyszínen zajlott a hazai terem ultimate országos bajnokság, melynek ezúttal három kategóriája is volt, hiszen az open csapatok mellett a női és junior alakulatok is megmérkőztek egymással. A kilenccsapatos open kategóriát a FreeBees nyerte, a női mezőnyben a CC Catch ért fel a dobogó legfelső fokára, míg a junioroknál a Purple Jam végzett az élen.

  Bővebben...

   

  Megjelent a SOTG pontozás segédanyaga

  A 2011-es ultimate országos bajnokságok szervezése és lebonyolítása során tüzetes vizsgálat alá vetettük a csapatok által leadott spirit of the game (SOTG) értékeléseket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csapatok pontozási szokásai eléggé eltérő mintákat követnek, ami egyrészt torzításokat visz a rendszerbe, így nem feltétlenül a játék szellemiségének leginkább megfelelő csapathoz kerül a spirit díj, másrészt arra utal, hogy a SOTG pontozás alapelvei nem minden csapat számára egyértelműek.

  Bővebben...

   

  Ultimate kézikönyvek magyarul

  A Magyar Frizbi Szovetseg ultimate szakága meghirdette a 2012-es esztendő központi témáját, amely "Az utánpótlás éve" nevet kapta. A kezdeményezés célja, hogy segítsük az új alakulatok létrejöttét, elősegítsük a már meglevő, de még amatőr vagy kezdő szinten levő csapatok fejlődését, és megtegyük az első lépéseket a tudatos utánpótlás nevelés irányába.

  Bővebben...

   
  További cikkeink...